Инженер Цветан Цонев е Главен изпълнителен директор на Трейс Груп Холд АД и зам. председател на Съвета на директорите. Постъпва в компанията през 1999 година, а един от последните успешни проекти, реализирани под негово ръководство, е построяването на участъка от автомагистрала Тракия, който компанията откри преди два месеца.

Пред журналисти днес специалистът прогнозира, че продължението на строителните работи по трасето, свързващо София и морето, могат да продължат от средата на следващата година, като Трейс груп холд АД има възможност да поеме нова поръчка за 20-30 км.

Цонев имаше честта да удари камбанката на БФБ и по този начин да даде символичен израз на листването на борсата на старозагорската компания. Първото интервю, минути преди същинския старт на търговията с книжата на TRACE, Цветан Цонев даде за DarikFinance.bg.

Това, което мога да кажа за компанията е, че се развива стабилно във възходяща линия. За това свидетелстват отчетите, които публикуваме постоянно. Информацията, която имаме е, че развитието на пазара на строителство на инфраструктурни проекти ще продължи да е интензивно, което е предпоставка и за доброто развитие на компанията.

Предвид инвеститорския глад за акциите на компанията замисляте ли отсега пускането на нова емисия?

Не, на този етап това не се е коментирало. Прекалено рано е. Нека се осъзнаем от първото, което свършихме. След това ще преценим дали има нужда от ново предлагане на акции.

Каква е цената, която според вас ще постигне акцията на TRACE?

Не искам да влияя на пазара по никакъв начин. 

Питам ви, защото акциите на останалите дружества във вашия бранш са доста скъпи...

С всички тези дружества сме тръгнали по едно и също време на строителния пазар, развиваме се по приблизително еднакви закони. Уменията на мениджърските ни екипи са сходни. За никого не е тайна, че в един определен период с Холдинг Пътища сме били заедно, с еднакви собственици. Това неминуемо остави отпечатък и в мениджмънта, и в поведението на компанията.

* Материалът има аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.