Сватбите вече няма да са причина за укриване на данъци. Оказва се, че все повече сватбени магазини и фирми се връзват дистанционно с приходната агенция. По последни данни на НАП броят на сватбените магазини, които са свързали фискалните си устройства с данъчните, е 85.

Същевременно над 225 000 касови апарата вече имат осигурена дистанционна връзка с данъчните, сочат данните на приходната агенция. На всеки 10 минути по един фискален апарат се връзва с НАП, като само десет дни по-рано 185 000 устройства са подавали онлайн данни към агенцията.

Общо 620 автомивки от цялата страна са изпълнили законовото изискване. Благоевград се нарежда на второ място след София по брой на касови апарати на дискотеки с онлайн връзка - 22 устройства. Общият брой на фискалните апарати на дискотеки, свързани с агенцията е 210.

От НАП напомнят, че остават по-малко от 10 дни до изтичането на срока, в който всички притежатели на фискални устройства трябва да ги свържат с агенцията. Дотогава и всички бензиностанции и газ-станции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си.

След изтичането на срока данъчните подготвят масови проверки в цялата страна. Засега най-слабо е изпълнението на наредбата сред пицариите, търговците на дрехи втора ръка, цветарите и клубовете.