Икономическата криза е сред събитията, за които слушателите на Дарик радио могат да гласуват като най-важно за изтичащата 2009 година.

Йорданка Фандъкова, Меглена Кунева, Симеон Дянков, Цветан Цветанов и Яне Янев са номинирани /по азбучен ред/ в класацията на Дарик "Политик и събитие на годината".

Номинираните са посочени от национални и от регионални медии, а слушателите ще изберат "политик на 2009 г."

Това е 14-ата класация на радиото "Политик и събитие на годината", като вотът е до 18 декември.

За "събитие на 2009 г." ще се състезават икономическата криза, инцидентите в Охридското езеро и в местността Бакаджика край Ямбол, победите на Бойко Борисов на изборите, ревизиите и делата срещу бивши министри, скандалите с ДАНС.

Националната анкета на Дарик "Политик и събитие на годината" традиционно се организира в края на годината. Над сто национални и регионални медии са дали своите номинации през ноември. Събралите най-много гласове политици и събития са включени в анкетата на медията.

Слушателите имат възможност да дадат своя вот в София на телефон 984 98 45, на телефоните на регионалните станции на Дарик. За политик и събитие на годината можете да гласувате и на информационния сайт на Дарик DarikNews.bg.

Предаването "Годината" на Дарик ще се излъчи на 19 декември от 9.00 часа.