От днес до вторник следващата седмица ще се проведе заключителната част от конкурсите за висши ръководители в НАП. Лично вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков и изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов ще интервюират кандидатите за директори на звената за средни данъкоплатци и осигурители, кандидат -ръководителите на териториалните дирекции на НАП в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново и „Големи данъкоплатци и осигурители”, както и желаещите да оглавят дирекциите Обжалване и управление на изпълнението в столицата, Пловдив, Бургас и Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на НАП.

Кандидатите за данъчни шефове вече преминаха през тест за познаване на данъчното и осигурително законодателство, подготвиха и писмена разработка по управленска тема. Предстои да се явят на тест за личностни качества и на финалните интервюта. 7-членна комисия оценява кандидатите, като се очаква до края на следващата седмица имената на спечелилите кандидати да бъдат обявени, пише БГНЕС.

Междувременно стана ясно, че директорът на териториалната дирекция на НАП в Монтана Евгения Аспарухова е подала оставка, която изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов е приел.