Световната финансова криза вероятно ще се отрази на продажбите на петрол у нас догодина. Това прогнозира пред Дарик председателят на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев. Към момента обаче няма сериозен спад в продажбите. Делчев призова автомобилните превозвачи да не търсят причина за проблемите си в цените на петролните продукти.

Андрей Делчев бе категоричен, че финансовата криза ще се усети по-осезателно у нас догодина.Тогава ще има и косвен ефект върху продажбата на петролни продукти. Според Делчев към момента няма картелни споразумения в бранша и това ще бъде доказано от Комисията за защита на конкуренцията след края на извършената от нея проверка.

„Аз знам от самото начало какъв ще е резултатът, той няма какъв друг да е освен комисията да обяви, че няма картел. Наскоро имаше една среща, на която неофициално хора от разследващия екип обявиха, че към този момент те не установяват данни за картел, но така или иначе няма окончателно решение”, каза Делчев.

Превозвачите, с цялото ми уважение към техните проблеми, търсят отново проблема не там където могат да го намерят, допълни той.

От КЗК заявиха, че все още не са приключили проверките за злоупотреба с господстващо положение и за картел при продажбата на горива.