През изминалата седмица загубите в портфейла на ИконоМикс рязко се покачиха и от 955 лв. нараснаха до 1 819 лв. Този път и поскъпването на долара не успя да ни спаси. Дори и златото започна да губи от своята стойност, макар все още да сме на голяма печалба от тази инвестиция.

По останалите позиции минусите станах значителни, което показва, че в момента инвеститорите предпочитат да продават всякакви активи, с изключение на американския долар.

Шестте поредни дни на спад по световните фондови пазари се отрази много тежко на портфейла ни и резултатът е от 13 позиции само една е на печалба, а средната загуба от останалите достигна близо - 15%.



Портфейлът на ИконоМикс представлява виртуално инвестирани 20 000 лв., такива ще бъдат и потенциалната загуба или печалба от него.  Портфейлът не е препоръка за покупка или продажба  на ценни книжа. Всеки инвеститор трябва да е сигурен, че напълно разбира и приема рисковете от инвестиране в ценни книжа, преда да предприеме подобна форма на управление на средствата си.