Новият председател на КФН Стоян Мавродиев вече е отправил предложения към потенциалните нови членове на комисията. Мавродиев допълни, че не е предлагал на настоящите членове да останат на работа в комисията. Отправени са предложения към повече от четирима експерти и са получени утвърдителни отговори.

Мавродиев бе категоричен, че новият състав на комисията трябва да е готов две седмици след избирането му за ръководител на финансовия надзор. Затова той има още една седмица, за да формира новия състав на комисията. Мавродиев трябва да избере трима зам.-председатели и един член на комисията. Eто какво каза той:

Стартирахме разговор с колегите, които работят в комисията, и сме започнали да работим по анализ на цялата институция по направления съответно одит. Мисля, че ще бъде направен в най-кратки срокове, когато бъдат избрани тримата заместник-председатели и четвъртия член на комисията. Нещата, които ме ръководят в момента, са амбиция и положително гледане напред.

Можем ли да приемем, че имате четири „да”?

Имам даже повече. Можем да приемем, че шорт-листата е по-голяма, но в крайна сметка кои ще бъдат четиримата ще уточним до края на тази седмица. И когато бъдат предложени, ще ви кажа имената, защото не бих искал да спекулирам с имена на хора, които не са окончателно предложени, няма да е коректно към тях.