Петър Стоянов и Желю Желев ще обсъждат глобалната икономика с други държавни глави, бизнесмени и инвеститори на третия Международен хуманитарен форум в столицата на Азербайджан Баку.

Срещата се провежда всяка година в края на есента, като тазгодишното издание ще продължи от 31 октомври до 1 ноември. Форумът ще бъде открит лично от руския президент Владимир Путин.

В Баку ще се съберат нобелови лауреати, учени, експерти и анализатори по политика, икономика и медии, представители на ООН и на други международни организации.

На срещата тази година ще бъдат организирани 8 кръгли маси в областите на конвергентните технологии на бъдещето, хуманитарни аспекти на икономическото развитие, научни иновации и образование, мултикултурализъм, национална идентичност, екология и зелена енергия, биотехнологии и масмедиите в глобалната информационна мрежа.

Целта на форума е да изгради диалог. Всеки един гост може да слуша и да изкаже мнението си по актуална тема, която го вълнува.

Резултатите от всички работни срещи и дискусии се обобщават в края на срещата в Баку под формата на препоръки и призиви към различни международни организации, държавни лидери и отделни ръководни личности в световната политика и икономика.