Две структури проявяват интерес към ГОРУБСО - Мадан и ОЦК - Кърджали. Това заяви лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев. Той отказа да съобщи кои са фирмите, които се интересуват от мината в Мадан, тъй като в момента са в процес на преговори. От „Подкрепа" заявиха още, че за драмата в предприятието е виновен изцяло Валентин Захариев, като посочиха, че още през 2009 година са изпратили до премиера, вътрешния министър и главния прокурор справки за дължимите от Захариев над 200 милиона лева към държавата.

Неизплатените заплати в ОЦК - Кърджали са от четири до седем, а не две както се твърди. По думите на председателя на Национална федерация „Металургия" Людмил Павлов до момента няма нито един изплатен лев, въпреки обещанията 60 процента от заплатите да бъдат преведени до 13 март: „Говорим за неизплатени от четири до седем заплати. Днес сме 20 март, заплащане няма".

Според лидера КТ "Подкрепа" Константин Тренчев съществуват няколко варианта за справяне с проблема и най-важният от тях е намесата на държавата. Те поискаха Валентин Захариев да бъде принуден сам да се откаже от концесията, друг подходящ вариант би бил кредиторите и банките да поискат несъстоятелност от него: „Пълен нон сенс е някой да плаща концесия, което му дава право да ползва нещо и да не го ползва, защото е свързано с труд, заплащане, осигуровки и т.н. и става пълно безсмислие. Но явно в България има и такива бизнесмени. Държавата има лостове, както и други компании, които най-вероятно са се набутали с пари, да поемат и оздравят предприятието".

Тренчев изрази и съмненията си, че до края на седмицата заплатите ще бъдат преведени на работниците, както и че ако това не се случи, вицепремиерът Симеон Дянков ще изпрати данъчните в Мадан, както самият той каза по-рано през деня: „Той досега е трябвало да ги прати там. Този човек, ако е за въпрос, той бави и концесионните плащания, които не са кой знае колко, но ги бави от миналата година. Тоест, той не е бил изряден към държавата, защо трябваше толкова да се чака?!"

От „Подкрепа" заявиха, че макар новият енергиен министър Делян Добрев да не е встъпил официално в длъжност, до него вече са изпратени справки с всички нарушения на Валентин Захариев.