От 11 май до 11 юни MasterCard ще възстановява сумата за пътуване за еднократни билети по новата линия на метрото. Условието е билетът за еднократно пътуване да е бил закупен на билетните автомати, оборудвани с ПОС терминали на УниКредит Булбанк, с безконтактна карта MasterCard, издадена в България.

Купуването на билет за еднократно пътуване или зареждаме електронна карта за 10 пътувания вече става много по-лесно с с банкови карти.

Последното нововъведение в столицата е на разположение на гражданите по най-новите станции на метрото, част от които бяха пуснати днес - „Искърско шосе“, „Летище София“, „Александър Малинов“, „Академик Александър Теодоров - Балан“ и „Бизнес парк София.

Купуването на билети и зареждането на електронни карти е без никакви допълнителни такси и комисионни за картодържателите.

На билетните терминали може да бъде заплатено с банкова карта – конктактно с въвеждане на ПИН код или безконтактно. Плащането може да се извърши с всяка MasterCard или Visa карта. Заедно с билета за еднократно пътуване или заредената електронна карта, машината издава и касов бон.

От 8 май новият участък на метрото до Бизнес парка в квартал „Младост“ ще обслужва близо 42 хил. пътници на ден по данни на Столична община.

А MasterCard ще зарадва пътниците по новия лъч за период от 1 месец, като възстанови заплатената от всеки пътник сума за от 1.00 лев за билет за еднократно пътуване.