Инвестициите в Русия и Турция са най-печеливши заради евтините активи в тези страни, твърди главният инвестиционен директор на Prudential Asset Management в Сингапур Келвин Блеклок. Фондовите пазари на тези две страни се отличават на общия фон, тъй като в останалите региони ръстът на котировките изпреварва фундаменталните макроикономически показатели.

Вие желаете да купите активи, които не са поскъпнали на фона на очакванията за бързо възстановяване. Например, вие желаете да купите активи в Русия, където те са евтини, тъй като хората са изключително скептично настроени. Котировките в Турция също са доста привлекателни, смята експертът. Котировките на акциите в рамките на индекса РТС в момента само с 4.5 пъти превишават печалбите от акция, въпреки ръста от 25% от началото на годината.

От страните БРИК руските акции са най-евтините, отбелязва Блеклок. Самият експерт предпочита да инвестира в държавни и корпоративни облигации, а не на фондовите и валутни пазари. Той подчерта, че руските и турските бонове също могат да представляват интерес за инвеститорите. БГНЕС