Еврото обърна посоката си и затвори денят при 1,2912$, а катализатор на движението беше проектобюджета на Испания за следващата година.

Правителството ще наблегне на съкращаване на разходите, без да се повишават данъците, а икономическите реформи ще засегнат 43 закона. Положително се отрази и коментарът на финансовия министър, че рецесията в Испания за 2013 г. може да се окаже много „плитка”, или в рамките на 0.5% от БВП.

Трябва да се отбележи, че първата реакция към рамките на бюджета беше негативна и за кратко видяхме ново двуседмично дъно при 1,2829$, след което бързо беше постигнат и дневния връх при 1,2927$.

Другите новини от деня показаха, че окончателния БВП на САЩ през първото тримесечие е нараснал с едва 1,3%, като предишната оценка беше за 1.7%. Седмичните молби за помощи при безработица излязоха с 19 хиляди по-малко от очакваните 378 хиляди.

В Китай печалбите на компаниите спадат за 5-ти пореден месец, което може да доведе до нова вълна от икономически стимули и съответно виждаме отражение при „кивито” и „озито”.

Като цяло за деня най-много напредна отново новозеландския долар, следван от австралийския долар. От техническа гледна точка еврото и австралийския долар напреднаха силно, след като намериха подкрепа от 200-дневната си средна стойност. Британският паунд приключи деня при 1,6234$, а японската йена продължи да напредва до 77,59 за долар.  

Днес интерес ще представляват изнасянето на испанските банкови стрес тестове, както и преразглеждането на рейтинга на сраната от Moody’s.