Помните ли, че имаше едни умни очила на пазара? Щяха да са голям хит и да издигнат на ново ниво участието на потребителите в социалните мрежи.

Само че след добрата рекламна кампания и високите очаквания се оказа, че не е много удобно да се разхождаш с камера на главата си, а и останалите хора не харесват социалната мрежа да ги гледа, докато разговарят с теб. Да оставим настрана неприлично високата цена на очилата от 1 500 долара.

От Google обаче инвестираха много пари в разработването на този продукт и не са склонни да се откажат лесно от него, пише The Wall Street Journal.

Смарточилата Google Glass, вече не се предлагат на пазара, но от интернет гиганта обещават триумфалното им завръщане. Това заяви председателят на изпълнителния съвет на компанията Ерик Шмид.

Google прекрати през януари предлагането на Google Glass Explorer Edition. Според Шмид обаче продуктът остава една голяма и стабилна платформа.

Компанията в момента работи по подобрения, които трябва да привлекат отново потребителския интерес. Новата версия на Google Glass ще бъде пусната в продажба по-късно през годината.

Днес акциите на Google поевтиняват с 0.44% в Ню Йорк, при спад на Nasdaq с 0.07%.