Бойко Борисов и ГЕРБ направиха грешен ход с подаването на оставка, смята финансовата аудитория на DarikFinance.bg. В анкета, която сондира мненията на читателите, мнозинството от участвалите към 14:30 часа заявяват, че с оттеглянето на правителството от властта ще се дестабилизира държавата.

От 533 души гласували към 14:30 часа, 360 души или 68% от гласувалите не одобряват оставката. Останалите 155 души или 29% са удовлетворени от оставката на правителството, а 3% са колебаещите се, които все още нямат мнение по въпроса дали оставката на Кабинета Борисов бе правилен ход или не.

Общо 217 души или 41% от участвалите в допитването са на мнение, че ГЕРБ е единствената партия, която може да управлява в момента, ето защо не трябваше да подават оставка. Други 27% са на мнение, че с оттеглянето на управляващата партия от властта и стартирането на процедура по предсрочни избори се дестабилизира страната, което може да доведе до негативни последствия, включително и икономически.

Правителството трябваше да се оттегли, защото се показа неспособно да управлява е позицията на 24% от анкетираните. Хората, които смятат, че оставката трябваше да бъде подадена заради натиска на хората от уличните протести, са 5% от всички участвали към 14:30 часа.

Анкетата продължава да е отворена за гласуване!