Вторият ден на Международната конференция "Индустрия и иновации 2011" е с фокус върху интелигентите транспортни системи, електромобилите, умните компютърни технологии и IT иновациите. Специален панел ще бъде посветен на Умната телевизия и новите медии.

В четвъртък форумът беше открит от министъра по управлението на средствата от ЕС Томислав Дончев. По думите му, интелигентният растеж предполага микс от политики, които не се изчерпват с традиционни политики – добра данъчна среда, качество на администрацията, на инфраструктурата, на работната сила, липсата на корупционен натиск, имидж на страната, политическа и финансова стабилност.

Дончев отбеляза, че интелигентният растеж не е само икономическа категория, а означава повече възможности за избор и повече възможности за развитие. Според него от особено значение е по какъв начин се координират всички политики, необходим е добър синхрон. Една от възможностите за гарантиране на множество интервенции в различни сфери за интелигентен растеж са седемте оперативни програми за работа в България.

Над 20 презентатори участват в двудневния форум, организиран от b2b Media. Събитието с медийното партньорство на DarikFinance.bg продължава и днес.