Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) съобщава, че е даден официален старт за набиране на социално отговорни проекти. Категориите, в които ще се състезават компаниите са „Инвеститор в обществото”, „Инвеститор в околната среда”,„Инвеститор в човешкия капитал”, „Инвеститор в образованието” и „Маркетинг, свързан с кауза”.

Предвижда се и специална награда за цялостна социално отговорна политика на малко и средно предприятие.

Крайният срок за подаване на кандидатури е 27-ми януари 2012 година, а призовете ще бъдат раздадени за девета поредна година от министрите на икономиката, социалната политика, екологията и образованието на тържествена церемония в края на февруари 2012 г.

БФБЛ кани всички компании, които са реализирали социално отговорен проект в рамките на годината, да изпратят своите номинации. Журито на Наградите на БФБЛ се състои от изтъкнати личности и утвърдени специалисти в различни области. Техният брой и разнообразието на професионалните им квалификации гарантират безпристрастна и обективна оценка на всеки номиниран проект.

Стремежът е добрите бизнес практики да служат като пример за бизнеса в България и корпоративната социална отговорност (КСО) да се превръща все повече в част от фирмената политика и бизнес стратегията на компаниите у нас.

За Годишните награди за отговорен бизнес могат да кандидатстват както компании, така и организации с идеална цел от цялата страна, независимо дали са членове на Форума или не. Номинационният формуляр и допълнителна информация за кандидатстването и процедурите по оценяване са достъпни на интернет страницата на БФБЛ www.bblf.bgОт Форума са готови да окажат пълно съдействие в изготвянето на документите за участие.

Българският форум на бизнес лидерите е водещата организация в България, която поощрява и развива корпоративната социална отговорност като задължителен елемент от работата на всяка компания. Над 1500 са компаниите, които са подписали и приели изготвеният от БФБЛ Стандарт като част от своята корпоративна политика.