Френската застрахователна компания April Group стъпи на българския пазар. Корпорацията избра за свой партньор у нас AG Capital.

На територията на България April Group ще осъществява дейност чрез новосъздаденото дружество April Risk Solutions, съвместна компания между AG Capital и April Group. Новата фирма ще акцентира върху разработването на нишови продукти в сферата на общото застраховане и животозастраховането. Вече са лицензирани две от застрахователните дружества на April GroupAxeria Prevoiance и Axeria IARD. Те  имат разрешение от КФН да извършват дейност на територията на страната.

Компанията ще предлага на клиентите си всички продукти в сферата на застрахователния бизнес – застраховане, дизайн, управление на процеса и дистрибуция.

 

April Risk Solutions ще работи като „брокер на едро”. Този начин на работа съществува на по-развитите застрахователни пазари, особено в САЩ и представлява посредничество, специализирано в предлагането на застрахователни продукти, които са нетрадиционни, необичайни или труднопродаваеми. Това са посредници, които стоят между застрахователите и застрахователните брокери и агенти. Брокерите „на едро“ могат да създават индивидуални продукти, направени според изискването на всеки един клиент. Тези продукти се дистрибутират до крайния клиент през брокерите на дребно.