Участниците в срещата на Г-20 във Вашингтон се договориха да съставят списък на финансовите институции, които в случай на банкрут биха застрашили световната икономическа стабилност. Списъкът ще бъде изготвен до 31 март следващата година. Очакванията са на срещата на Г-20 да бъде приет конкретен план за справяне с финансовата криза.

Лидерите на 20 най-развити държави в света са се обединили около тезата, че за да се преодолее финансовата криза е необходимо по-тясно международно сътрудничество. Дмитрий Медведев призова участниците в срещата на Г-20 да окажат помощ на най-бедните държави в света, за да могат те да преодолеят икономическата криза. „Ще решим проблемите като работим съвместно!", допълни Дмитрий Медведев. Той заяви, че Русия подкрепя текста на заключителната Декларация на срещата на върха във Вашингтон, тъй като в нея са отчетени голяма част от проблемите и всичко, което в момента вълнува света.

Италианският премиер Силвио Берлускони подчерта, че приоритет трябва да е подпомагането на средната класа. Според него Италия ще може да изиграе важна роля в решаването на финансовата криза от 1 януари 2009 година, когато Рим поема председателството на Г-8. Берлускони съобщи, че следващата среща на Г-20 най-вероятно ще се състои след 100 дни в Лондон под председателството на премиера Гордън Браун. Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че заключителният документ на срещата на върха на Г-20 ще предвижда около 50 конкретни действия, които световните лидери ще трябва да предприемат до края на март идната година, за да преодолеят световната финансова криза. „Не трябва да има непрозрачни зони във финансовата сфера", подчерта Меркел.