Много вещи, сред които гащи, чорапи и обувки на скандалния американски финансист Бърнард Мадоф, ще бъдат предложени на търг утре в хотел Шератон в Ню Йорк, пише в. "Дейли телеграф".

Вещите са разделени в 489 тръжни партиди и са оценени на 1.5 милиона долара. Постъпленията от търга ще отидат във фонд за компенсиране на жертвите на измамите на финансиста, създаден от американското министерство на правосъдието.

Сред вещите са боксерки и тениски на Мадоф, както и черни италиански пантофи с позлатена бродерия, върху които има инициали на финансиста. Те са включени в партида, оценявана на общо 110 долара.

В друга тръжна партида, оценявана общо на 1370 долара, има чифт копринени панталони на Армани, чорапи и десетки чифтове обувки, които Мейдоф е носил. Смята се, че финансистът е разполагал с 250 чифта обувки, защото е обожавал тази част от облеклото.

Най-ценното сред предлаганите на търга вещи обаче ще бъде 10.5-каратов диамантен пръстен на съпругата на Мадоф - Рут, оценяван на 350 000 долара.

Миналата година първият търг на вещи на Мадоф донесе приходи от близо 1 милиона долара. Търг на вещи на финансиста измамник ще се проведе и във Флорида. На него ще се продават предмети от имението на Мадоф от Палм бийч, което беше продадено вече за над 5.5 милиона долара.

Мадоф беше признат за виновен по обвинения за финансови измами и излежава присъда от 150 години в затвор в Северна Каролина.