Министърът на земеделието и храните Димитър Греков настоява ръководството на Държавен фонд „ Земеделие" да подаде оставка заради натрупани множество оплаквания.

Това обяви самият той пред журналисти, като допълни, че на 3 юли, за когато е предвидено заседание на Управителния съвет на Фонда, очаква да бъдат гласувани оставките на ръководителите.

„Има много оплаквания към Фонд „Земеделие". Аз го казвам ясно и категорично. Има и много оплаквания към ръководството на Фонда. Аз ще поискам от тях тези оставки. Ако са достойни хора, трябва да ги получа и да гласуваме тяхното отстраняване. Засега е по-важно да решим другите проблеми. Оставката на един или друг човек - не че не е важно нещо, но в крайна сметка е важно да свършим работата, която предстои и са важни нещата за земеделските производители", коментира министърът.

„Имаме за разпределение над 60 милиона лева, които трябва българските земеделски производители да ги получат. Отново съм пуснал заповед за Управителен съвет в четвъртък. Ако има кворум, ще направим Управителен съвет", добави министър Димитър Греков.