Хазартът ще се облага с данък от 15%, решиха депутатите, след като окончателно приеха промените в Закона за корпоративното подоходно облагане. На първо четене беше прието налогът да бъде увеличен от 10 на 12%, но премиерът поиска той да нарасне на 15%.

Вчерашното предложение на Бойко Борисов предизвика остри дискусии в парламентарната зала.

Трябва ли да дойде „императорът” в парламента, за да разпореди каква да бъде позицията или народните представители трябва да формират своя воля, която да е последователно изразявана, попита Янаки Стоилов от БСП.

88 процента от българските граждани смятат, че трябва да има строго регулиране и ограничаване на развитието на тази дейност. Мнозинството от интервюираните са за увеличението на данъка върху хазарта и то с данъчна ставка, надхвърляща дори и 15 процента, обясни Искра Фидосова от ГЕРБ.

Ако се увеличи акцизът на хазарта на 15 процента, в бюджета ще влязат около 150 млн. лв., каза съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

Господин Костов преди малко каза, че очакваните приходи за бюджета ще бъдат някъде около 150 млн. лв. Припомнете си вчера премиерът какво число спомена за приходите в бюджета – към 50-60 млн. лв., три пъти разлика. Това е сигурно доказателство, че фискалният ефект от това увеличение няма да се постигне поради липса на регулации и контрол върху сектора, коментира Алиосман Имамов от ДПС.

Нещата ще се оправят, когато в монало време започнем, да говорим за БСП и ДПС, каза Павел Шопов от Атака.