Химимпорт АД печели приза за дружество с най-добро корпоративно управление за 2007 година в традиционния конкурс на Асоциацията на инвеститорите. Миналата година наградата в тази категория бе взета от Евроинс АД. Победители в предходни години бяха Индустриален холдинг България, Оргахим, Софарма и Албена.

Асоциацията връчи награда и за дружество със специална инвестиционна цел с най-добро корпоративно управление. Тя отиде при Елана фонд за земеделска земя.

Без изненада за най-добро първично публично предлагане за 2007 беше отличено това на Трейс груп холд, при което презаписванията достигнаха рекорда от 1480 пъти. Наградата за млади надежди отиде при Сомони Файненшъл Брокеридж, които бяха посредник при IPO-то на Трейс.

Председателят на управителния съвет на Българска фондова борса Виктор Папазов е носител на приза за цялостен принос към развитието на българския капиталов пазар за изтеклата година.

Медийната награда за отразяване на случващото се на българския капиталов пазар този път си разделиха вестник Дневник и Инвестор.бг. Сред номинираните в тази категория беше и DarikFinance. Сериозното й присъствие на медийния пазар от началото на ноември беше отбелязано от Тони Марков, изп. директор и член на УС на Асоциацията на инвеститорите и ръководител на клуба на журналистите, пишещи за фондов пазар.