Финансовата стабилност у нас е факт и няма как страната ни да премине към гръцки сценарий. В това бе категоричен в предаването „Кой говори" на Дарик финансистът Емил Хърсев. От своя страна икономистът Георги Ангелов посочи, че колкото по-дълго продължава политическата „безтегловност", по-трудно можем да очакваме икономически растеж, повече работни места и оттам доходи. По думите му колкото по-бързо се установи стабилност – толкова по-добре за икономиката. Ангелов обаче е категоричен, че на фона на политическата „безтегловност" и несигурността за месеци напред, страната финансово е стабилна въпреки тази несигурност. „Когато в една държава се очакват избори, то логично инвеститорите не бързат", каза от своя страна и финансистът Емил Хърсев.

Според Ангелов основният проблем пред страната ни са работните места и ако той не намери своето решение, нищо друго не може да се реши. „Половин милион загубени работни места от началото на кризата, вече 16 тримесечия България продължава да губи работни места, имаме огромна загуба, няма как това да бъде компенсирано с каквото и да е, защото по-малко хора работят, по-малко хора внасят пари в бюджета, повече тежат на бюджета", каза икономистът.

Емил Хърсев подкрепи колегата си, че основният проблем у нас е липсата на работни места и безработицата, която се отразява „драматично" на бюджетите на домакинствата.