* Обновена информация!

Интернет залаганията ще бъдат регулирани от Държавната комисия по хазарта.

Това е записано в проекта за закон за хазарта, който е публикуван на страницата на комисията.

В сега действащия закон он-лайн залозите изобщо не са обхванати.

От игралната индустрия определиха като позитивно включването на интернет залаганията в регулацията на сектора. До края на месеца предстоят редица обсъжания на законопроекта.

След като интернет залаганията се включат в закона за хазарта, за тях също ще важи забраната за реклама, обясни за Дарик Надя Христова, член на Българската търговска асоциация на производителите и операторите в игралната индустрия.  

Според нея е позитивно регулирането на онлайн хазарта. Доколко това е направено по най-добрия начин е въпрос на внимателен анализ на разпоредбите. В светлината както на технически параметри, така и на възможностите за контрол и идентификация на участниците в интернет-игрите, на превенция на участие на непълнолетни лица в тях и, разбира се, от гледна точка на предотвратяване на възможностите за пране на пари, обясни тя.

От асоциацията сигнализираха, че законопроектът забранява производството на игрална техника, която не е лицензирана у нас.

Буквалният прочит на закона означава, че българските производители няма да могат от този момент нататък да изнасят продукти в чужбина. Предполагам и искрено се надявам, че това се дължи по-скоро на някаква стилистическа неточност, а не отразява реално волята на регулаторния орган, допълни Христова.

Христова бе категорична, че от асоциацията ще участват активно в дискусиите по новия закон и ще направят редица предложения преди законопроектът да бъде внесен за обсъждане в парламента.