Заводът за подови плочки в Монтана Керамик инвест спира работа заради кризата, каза изпълнителният директор на компанията Радослав Димитров.

По думите на Димитров свиването на пазара и бързия спад на продажбите на компанията са причината за спирането на работата. Димитров поясни, че за разлика от ежегодното преустановяване на работа през зимата, заради ремонти, тази година това ще се направи по-рано заради невъзможността да се реализира произведената продукция.

Заводът за подови плочки е перспективно предприятие и няма да бъде закривано, каза още Димитров. Той очаква производството да бъде възстановено през март 2009 г.

Днес пред портала на завода се събраха 30-40 работници, които заявиха, че някои от тях са пуснати принудително в неплатен отпуск, а други са съкратени. Те обявиха, че през последните няколко месеца не са получавали заплати, а само малки аванси. Работниците поискаха среща с ръководството, но се оказа, че няма кой да ги приеме.

В бившия завод Подова керамика, който днес е разделен на няколко отделни фирми, работят около 300 души. Той е приватизиран от Керамик инвест преди 10 години.

Източник БТА