Да чакаш никога не е лесно. И най-малко що се отнася за динамичния пазар на смартфони. На пръв поглед можеш да чакаш вечно преди да си купиш нов телефон, защото постоянно излизат по-добри предложения, пише Cnet.

 

Така потребителите на смартфони трябва да пазят деликатен баланс при вземането на решение за покупка.

 

И въпреки че цикълът на ъпгрейд е почти постоянен, през пролетта и лятото излизат най-много нови предложения.

 

Следващият смартфон, който вероятно ще разтърси пазара, ще бъде пуснат съвсем скоро. Това е

Samsung Galaxy S4. Той все още дори не е официално обявен. Премиерата му ще се състои в Ню Йорк на 14 март.

 

Моделът на Samsung ще е по-бърз от HTC One, като вероятно ще разполага с четириядрен процесор, предишните слухове за осем-ядра на процесора едва ли са верни. Камерата на Samsung Galaxy S4 изглежда ще е с резолюция около 13 мегапиксела. Дисплеят ще е Super AMOLED. Устройството ще работи с последната версия на Android.

 

Последните данни сочат, че Samsung наистина се фокусира върху подобряване на софтуера на този телефон. А New York Times съобщава, че компанията ще използва нова технология, която ще проследява погледа на потребителя и автоматично ще сменя екрана, при четене на по-дълъг текст.

 

За разлика от iPhone и HTC, Samsung едва ли ще направи телефона си от метал. Например HTC One е изцяло изпълнен от алуминий.

 

Телефонът на HTC беше представен през миналия месец. Той разполага с 1.7GHz процесор Quad Core, 4.7-инчов LCD екран и 4-мегапикселова камера, за която компанията твърди, че превъзхожда другите камери, защото ползва UltraPixel технология.

 

В резултат камера на HTC може да обхване 300% повече светлина, отколкото тези на конкурентните мобилни телефони. Смартфонът вероятно ще излезе на пазара през март.


HTC и Samsung Galaxy S4, както бяха обявени, вероятно да бъдат фантастичен избор за мобилен телефон.