Утре над 50 хиляди зрелостници ще покажат своите знания на матурата по български език и литература.

Председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и директор на 119-то училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София Диян Стаматов не очаква нищо по-различно от миналата година.

Според него не би могло да се очаква възможност за преписване от страна на зрелостниците. Той им препоръча днес да преговорят всичко, за да покажат максимално по-добри резултати и да опровергаят отрицателните очаквания. 

Ще връщат ли пари на студентите от такси

Дано резултатите не са по-трагични, надява се Стаматов. Според него обаче няма основания за оптимизъм. Просто нищо не е променено през последните години по отношение на учебни програми, планове, начин на преподаване, обясни той.

istock
istock

Ако някой не е успял да получи добра оценка, тази година има право на втори, дори на трети шанс, за да повиши резултата си, посочи Диян Стаматов пред БНР.

По думите му тази година тези допълнителни изпити ще бъдат безплатни. Той смята, че размерът на тази такса трябва да бъде съпоставим с този във висшите учебни заведения, т.е. около 50 лв.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase