Вестник Дневник

Разнобой в коалицията за данъците и осигуровките. БСП с идеи да запази семейното облагане и да не увеличава дела на работника в осигуровката. Всичко това се разигра две седмици след внасянето на проектобюджет 2008 в парламента и в началото на обсъждането на данъчните промени в Народното събрание.

НСИ: Семействата купуват дрехи, не дават заеми. Хората се въздържат да взимат и дават пари на заем, а спестеното трупат на влог, показва сравнението в разходите за август и септември.

Сравнителната реклама спечели битката с КЗК. Орбител ще продължи да използва директното сравнение на цени. Петчленен състав на Върховния административен установи, че "Орбител" е действал като лоялен конкурент и сравнителната реклама на компанията е целяла да помогне на клиентите да се ориентират по-бързо в офертите на двата доставчика и да улесни избора им.

Вестник Новинар

От Нова година сипваме биогориво. По бензиностанциите още не знаят как става зареждането на автомобилите. От 1 януари догодина всички шофьори трябва да смесват обикновеното гориво с 5% биогориво. До 2020 г. трябва да заменим 10% от използваните за транспорт горива с биопродукти.

Вестник Стандарт

1 млрд. лева минаха задълженията към хазната на некоректни фирми в София, обявиха данъчните. През последния месец рязко е скочил броят на длъжниците в столицата. В списъка с компании, чиито борчове са над 5000 лв., са добавени още 195 фирми и граждани с общи дългове от 130 млн. лв.

Вестник КЕШ

Общ пул ще плаща пенсиите. Всяко осигурено лице според своето желание може да участва в един или няколко инвестиционни портфейла. Думите са на Никола Абаджиев, председател на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.

Депутати бавят отпадането на наказателната лихва. Банките печелят допълнително до 5 % от кредитополучатели, които се издължават по- рано.

Общото застраховане събра 779 351 хил. лева. Изплатените обезщетения през първите осем месеца на годината со 295 954 хил. лева.

Вестник Пари

Спокойно! Корекцията на борсата е нормална. Втори ден се забелязват признаци за покачване. Дъното на корекцията вече е достигнато. Очаквам бързо да се възвърнат предишните нива, защото глобалният тренд е нагоре. Николай Ялъмов, изпълнителен директор на финансова група Капман е цитиран да казва това в голямо интервю за петъчния брой.

Обект на голяма разработка в изданието са задкулисни сделки със защитени сгради. Бившето китайско посолство е станало част от активите на кипърската офшорка Болса Консултанс Лимитид. Твърде мъгляво се оказва и бъдещето на Грандхотел България.

Вестник Класа

Поскъпват годишните винетки за камиони. Запазват се цените на винетките за леките автомобили.

Акции ще се записват само срещу реални пари. Поръчки за покупка на акции ще се приемат само до размера на средствата, които има по сметките на клиентите. От 1 ноември 2007 г. влязоха в сила законът за пазарите на финансови инструменти. Наредбата регламентира условието, което според експерти ще действа анти балонизирането на Българската фондова борса.