През 2016 конкурсът CFO (финансов директор) на годината се провежда за трета поредна година. Основната мисия на конкурса е да даде повече популярност на професията на финансовите директори, на добрите практики, които финансовите специалисти прилагат, както и да отличи онези финансови лидери, които работят за успешното развитие на своите екипи и компании.

Изискване на конкурса е кандидатите да бъдат CFO или да заемат еквивалентна длъжност в публична или частна организация. Също така, те трябва да са на съответната позиция от минимум една година.

До 30 април 2016 г. компаниите могат да номинират своите финансови директори. Финансовите директори могат и сами да подадат своята кандидатура или да бъдат номинирани от свои колеги или управителните органи на съответната компания.

Оценката на кандидатурите се прави от независимо жури. Членове на журито тази година са проф. д.ик.н. Бистра Боева, Университет за национално и световно стопанство, Данета Желева, главен изпълнителен директор на Индустриален холдинг България, Тодор Брешков, управляващ съдружник на Лонч Хъб, Николай Андреев, главен финансов директор на Нова Броудкастинг груп и победител в конкурса от 2014 година, Александър Пулев, сътрудник, Европейска банка за възстановяване и развитие, Николай Генчев, главен изпълнителен директор и председател на УС - Застрахователна компания „УНИКА“ АД.

Победителят ще бъде обявен през месец юни на официална церемония CFO of the Year. 
Информация за конкурса, процеса на кандидатстване и необходимите документи може да намерите тук