Областната администрация в Стара Загора започна процедура по изземването на имотите край с. Загоре, които пречат на строителството на автомагистрала „Тракия".

Ако собствениците имат претенции те могат да ги предявят пред съда, коментира областният управител Йордан Николов.

Единият от собствениците на трите имота доброволно е подписал протокола по изземването на 8 квадратни метра, за които се предполага, че ще получи 1000 лева, обясни областният управител Йордан Николов.

„Не се изземват целите имоти - от едната сграда се вземат 56 кв. метра, от другата - 8 кв. метра, а от третата - около 1100 квадрата. Самият строеж на АМ "Тракия" продължава и в рамките на днешния ден може би ще започнат да съединяват двата участъка".

Ако собствениците са били коректни и покажат документи в съда те ще бъдат обезщетени подобаващо, убеден е областният. „Аз не вярвам държавата да бъде толерантна към едни и нетолерантна към други, но няма да се случи и да бъде рекетирана".

Трасето на новостроящата се отсечка от автоматистрала „Тракия" минава през трите имота, които не са били нанесени от общината преди 15 години върху картата на възстановената собственост.