По-добри от очакваните тримесечни резултати оповести JPMorgan за третото тримесечие на 2010 г. Нетните приходи за периода юли – септември са 4.4 млрд. долара, докато година по-рано бяха 3.6 млрд.

По-добрите резултати, които вече доведоха до известно поскпъване на акциите на компанията в предварителната търговия на WallStreet, се дължат на по-ниските загуби в поделенията за обслужване на клиенти на дребно, ипотеки и кредитни карти.

Анализаторите от
Reuters отчитат доброто предтсавяне, но напомнят, че общият обем на отпуснатите от банката кредити не нараства, което поставя под съмнение перспективите за бъдещите печалби. Въпреки тази забележка, вероятно е другите големи щатски банки, които ще оповестят резултатите си през следващата седмица, да бъдат затъмнени от постижението на JPMorgan.

При кредитните карти банката записва печалба от
735 млн. долара, след загуба от 700 милиона в предходната година. Ипотечния сектор е донесъл само 207 млн. долара и главният изпълнителен директор Джейми Даймън твърди, че ако икономиката се влоши, загубите в ипотечния сектор ще останат високи.

През второто тримесечие печалбата на компанията беше 4.8 млрд. долара.