Мениджърите на най-голямата афганистанска банка Кабул банк обявиха, че очакват масово изтегляне на депозити от институцията. Причината е в недоволство сред клиентите, които реагират по този начин на оставки на двама високопоставени служители, които бяха обвинени в необичайни практики на отпускане на пари и лошо управление.

Тълпите пред главния офис на Калуб банк в центъра на афганистанската столица бяха по-големи от обичайното преди отваряне на банката, макар че изглежда няма много паника, отбелязват агенциите.

Афганистански представители се опитаха да успокоят обществеността, а афганистанските телевизии излъчиха изявление на управителя на централната банка Абдул Кадир Фитрат, в което уверява, че Кабул банк е платежоспособна и ликвидността й е достатъчна,  за да покрие търсенето.

Вестниците Ню Йорк Таймс и Уолстрийт джърнъл съобщиха, че загубите на Кабул банк могат да надхвърлят 300 милиона долара, което е повече от активите на банката. Според друга информация централната банка е поискала наскоро подалият оставка председател да предаде недвижимо имущество за 160 милиона долара в Дубай, което е купил за роднини и приятели от политическия елит. БТА