Георги Кадиев обеща да замрази местните данъци за времето на своя мандат, ако стане кмет на София.

 

Кандидатът на БСП представи основните точки в кампанията си и принципите си за управление на София.

 

Програмата му е под мотото: "Граждани на София, вие сте моят работодател".

 

Той обеща още "да няма любимци при обществените поръчки", като даде пример с приятелския кръг "Котараците", които продължавали да се въртят около Столична община и да смучат от нея, нещо, което "би било немислимо" при негово управление.

 

На пенсионерите той обеща безплатен градски транспорт в извънпиковите часове. На младите майки - безплатна детска кухня. В неговата програма фигурира по-евтин завод за битови отпадъци, нови тролейбуси, трамваи, автобуси и градска железница.

 

Кадиев вярва,че ще успее да отстрани колите от тротоарите, бездомните кучета по хуманен начин и ще построи още 100 км. нови велоалеи и мрежа от централни пешеходни улици.

 

"Ще изискам копие от всички заповеди на кмета, финансовите отчети, списък на обществените поръчки над 500 лв. на месец, списък на спечелилите фирми. Тази информация ще се предаде на звеното за вътрешен одит, което ще я провери и ще я предаде на кмета за вземане на решения", заяви Кадиев.

 

"Всеки месец общинските дружества продължават да задлъжняват към доставчици, поради неплащане в срок със 100 млн.лв", коментира кандидат кметът. Според него причините за тази ситуация подлежат на сериозна проверка.