Понеделник

Щатските индекси реализират рекордни загуби. Измерителят на сините чипове Dow Jones се срива със 778 пункта до 10 365. Причината: Парламентът не приема спасителния план за $ 700 милиарда, който трябва да избави американската икономика от дълбока рецесия.

Вторник

Щатските индекси възрвъщат загубите си. Dow катери 485 пункта до 10 850. Причината: Камарата на представителите (долната камара на парламента) в най-скоро време отново ще гласува за Плана. Освен това: Сривът от понеделник дава възможности за бързи печалби.

Какво става у нас?

Вторник

Разбирайки какво се е случило в САЩ, паниката обхваща и нашия пазар. Всички основни индекси са на червено. SOFIX пробива поредното дъно, губейки 6.79% до 792.48 пункта. Корелацията е болезнено очевидна и очаквана.

Сряда

По тази логика, днес БФБ-София трябва да се съживи, водена от отвъдокеанските бичи настроения. В същото време обаче нашият пазар неколкократно е показвал, че се влияе повече от негативните, отколкото от положителните новини. При това положение индексите може отново да са на червено и оборотът да е незначителен.

Очакваме вашите мнения/покупки/продажби!

 

*Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.