Най-богатите страни са правовите държави. Това заяви икономистът Владимир Каролев на дискусия за икономическите приоритети на България, организирана от президента Георги Първанов.

По думите на Каролев – реформите у нас са започнали последно сред всички страни от Европейския съюз. Каролев разкритикува синдикатите за пенсионната реформа. Освен това икономистът допълни, че не е работа на правителството да определя в кои сектори трябва да се инвестира. Каролев единствен обърна внимание и на сектора на вътрешните работи като фактор за стабилност. Ето какво още каза Каролев:

Няма го в доклада, но според мен това е изключително важно: вътрешен ред, сигурност и съдебна система. Все още няма върховенство на закона в България. Все още законът дава възможност за измами както с частни, така и публични средства. Все още се отглежда чрез закона непукизъм, цинизъм и морален хазарт. Следователно родната полиция пази определени лица, а не всички,  родният съд раздава правосъдие, някой път без да спазва закона. Най-богати са тези държави, в които върховенството на закона преобладава.