Комисията за финансов надзор предупреждава потенциалните инвеститори и всички заинтересовани лица за нелицензиран посредник на пазара.

В КФН е подаден сигнал от лицензирания от КФН инвестиционен посредник „Бул Тренд Брокеридж” ООД за констатирана измама.

Фирма с името „DEALERWEB” LTD сключва договори за доверително управление на индивидуален инвестиционен портфейл, като за целта използва името на ИП „Бул Тренд Брокеридж” ООД, в качеството му на неин представляващ, без неговото изрично знание, съгласие или на основание договорни отношения.

С тези си действия, „DEALERWEB” LTD е злоупотребила с името на инвестиционния посредник и е поставила под въпрос добросъвестността и добрата репутация на „Бул Тренд Брокеридж” ООД.

КФН предупреждава, че „DEALERWEB” LTD няма право да предоставя инвестиционни услуги и дейности на територията на Република България, включително от името и за сметка на „Бул Тренд Брокеридж” ООД.

Списък на инвестиционните посредници и управляващите дружества, получили лиценз от КФН, може да намерите на интернет страницата на КФН на следния адрес:

http://www3.fsc.bg/ERiK/runner?lang=BG

Списък на инвестиционните посредници от държави членки, имащи право да предоставят инвестиционни услуги и да извършват инвестиционни дейности на територията на Република България, може да намерите на интернет страницата на КФН на следния адрес:

http://www.fsc.bg/Notifikacii-polucheni-v-KFN-bg-111