Китайски инвеститори имат интерес към индустриална зона в района на Божурище, съобщи икономическият министър Трайчо Трайков. Предстои да бъдат командировани български представители, които да заминат в Китай, което ще струва на държавата около 50 000 лева. Ето какво каза министър Трайков за интереса към индустриалната зона в Божурище:

Като бях в Китай, подписахме споразумение с Джъдзиян. Те са една провинция от 50 млн. души и искаме да ги ангажираме в тази зона до Божурище, защото те бяха проявили интерес към зона до София. През септември ще ходи делегация от „Индустриални зони” и Агенцията за инвестиции, за да говорят вече с конкретни компании, които са два вида.

Едните са такива, които имат опит в управлението на индустриални зони. Министърът на търговията на Китай, с когото се срещнах, се оказа голям специалист по управлението на индустриални зони. Самият той е бил такъв и прояви голям интерес към темата. Значи едното е китайска компания, която би могла да е партньор в управлението, което трябва да упражнение с печалба накрая на Националната компания „Индустриални зони”, другите са китайски компании, които вече се интересуват като клиенти на зоната.