САПАРД предприема процедура по запориране на финансовите сметки на Общинска администрация Гърмен. В кабинета на кмета Ахмед Башев вече е получена покана за връщане на близо 3 000 000 лева по изпълнен проект за строителство на 25 километра пътна инфраструктура, свързваща населените места Огняново-Рибново и Гърмен-Ковачевица.

"Проектът по САПРД бе изпълнен качествено и в срок, но е допусната административна грешка, заради която сега от агенцията настояват да върнем около 3 000 000 лева", коментира пред Дарик кметът Ахмед Башев.

Башев заяви, че фирмата-изпълнител на строителните дейности - "БКС"- Гоце Делчев, управлявана от бизнесмена Руен Кирев, не била внесла банкова гаранция в Общинска администрация Гърмен. Руен Кирев бил превел в само в агенция "САПАРД" 1 500 000 лева под формата на гаранция след избор на фирмата му чрез процедура за обществена поръчка.

"За този пропуск, лично аз съм наказан с глоба от 1000 лева, която вече заплатих", каза кметът на Гърмен Ахмед Башев. Той е категоричен, че ако САПАРД предприеме действия по принудително събиране на значителната парична сума, като наложи запор върху сметките и активите на Общинската администрация, то това е равносилно на пълен фалит.