Не е възможно КТБ да се спаси, освен ако инвеститорите не дадат 5 милиарда лева в брой, коментира в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия икономистът Георги Ангелов. Според него "КТБ не е управлявана като банка, а като касичка на империя".

"Спасяването на КТБ ще струва милиарди на бюджета. Ако спасим КТБ, нашият бюджетен дефицит ще стане 8 или 10%, по-висок, отколкото по време на хиперинфлацията" през 90-те години на XX век, твърди Георги Ангелов, цитиран от NovaNews.bg.

Той е убеден, че фалитът на КТБ няма да струва нищо на бюджета. "Гарантираните влогове ще се изплатят от Фонда за гарантиране на влоговете, с държавна гаранция той ще вземе заем и след това ще си го връща", подчертава Ангелов.

"Депутатите от бюджетната комисия смятат, че като променят някаква запетайка в закона, ще спасят КТБ. Това не може да стане. Банка, която има 70% лоши кредити и са необходими 4.8 милиарда лева, за да се оздрави, не се спасява с промяна на думи в закон. Тя е във фактически фалит", смята Ангелов.