Обединението между СИБАНК и ВИП Секюрити, което спечели конкурса за разпространение на винетките, стартира и електронна продажба на стикерите. На интернет страницата www.vinetka.com могат да се закупят месечни, седмични, и годишни винетки за леки и товарни автомобили за 2010 година. Плащането при он-лайн покупка ще се извършва по банков път, с дебитна или кредитна карта. Нужно е предварително попълване на всички данни, необходими за валидността на винетния стикер. При по-големи и корпоративни поръчки чрез сайта ще се установява и обратна връзка, като служител на фирмата-разпространител ще се свързва с клиента.

При попълване на непълни или неверни данни или използване на друг език освен кирилица, както и при липса на период или дата на валидност, поръчката няма да бъде обработена. Доставката на стикерите, поръчани на www.vinetka.com, се извършва от куриерска фирма до посочения от клиента адрес. При поръчка на винетни стикери на територията на София срокът за доставка е един работен ден, а за страната срокът е три работни дни.

Освен чрез интернет, шофьорите могат да се снабдят с винетки и от пунктовете на дистрибуторите на РВС- „Петрол", „Лукойл", OMV, Еко България, Литекс, ШЕЛ, Ромпетрол, от офисите на „Деспред" и СИБАНК, както и от всички магазини за хранителни стоки от веригата Пикадили. Към тях вече са добавени веригата за плащания на комунални сметки EasyPay, магазините на Office1Superstore, МиБМ Експрес, офисите на СОМАТ, ТИР АД, Евротрейд, застрахователни брокери - Брокер Инс и Хирон, и отделни вериги и магазини за резервни части.

Общо 1248 пункта са заредени и продават винетки, до края на седмицата ще бъдат заредени още около 200. От консорциумът потвърждават, че не е постигната договореност с Български пощи и в крайна сметка те няма да разпространяват винетките тази година. Консорциумът ще сключи индивидуални договори с локални разпространители като местния магазин за хранителни стоки, или бензиностанция и др., така че във всеки град да има разпространителски пункт. Изградената дистрибуторска мрежа в момента обхваща повече от 95 % от автомобилите в страната.