Ръководството на курортен комплекс Албена дари линейка на Дряново. Тя ще се използва за нуждите на двата дома за възрастни хора и общинската болница в града. Ключовете на колата бяха връчени от изпълнителния директор на комплекса Красимир Станев на кмета д-р Иван Николов при неговото посещение в Албена.

Линейката е на 36 000 км, в отлично състояние, преминала е технически преглед, с нови гуми и нов акумулатор, сподели д-р Софтов, завеждащ Медика център "Албена". Там в началото на сезон 2010 се сдобиха с нова модерна кола за спешна помощ, планира се закупуването на още една през 2011 г., а скоро от комплекса ще изпратят друга от използваните досега линейки за Приморско.

"Албена има трайни бизнес интереси в Дряново и региона", сподели Красимир Станев. Започнало е проектирането за изграждане на нов четиризвезден съвременен хотел в Дряновския манастир с леглова база около 100 - 120 места, който ще носи името „Момини скали". Старата визия на едноименния хотел ще бъде възстановена и се предвижда да започне експлоатация през 2012 година. Проектира се и пълна реконструкция на хотелски комплекс „Балкан" в град Габрово с пусков срок 2013 г.. Албена прави и проучвания за изграждане на модерен летен къмпинг в близост до Дряновския манастир.