Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли жалбата, подадена от Консорциум Поморие - Евроазфалт във връзка с изграждането на лот 4 Ямбол-Карнобат от автомагистрала Тракия,  съобщиха от Комисията.

Доводите са основани на това, че подателят на жалбата е правилно отстранен след като не е представил част от документите, необходими за изпълнение на обществени поръчки.

Консорциум Поморие - Евроазфалт подаде жалба в антимонополното ведомство след като Агенция „Пътна инфраструктура“ ги отстрани от процедурата заради липса на документи. Въпреки подадената жалба в началото на август Комисията за защита на конкуренцията допусна подписването на договора със Сдружение Тракия IV, което спечели търга за строителството на отсечката от Тракия от Ямбол до Карнобат.

КЗК тогава реши да защитава държавните интереси, тъй като магистрала Тракия е част от европейския транспортен коридор № 8, както съобщиха тогава от антимонополното ведомство. Според тях закъснението на строителството на Лот 4 от Тракия би нанесло непоправима вреда, изразяваща се в спиране на цялата Оперативна програма Транспорт от страна на Европейския съюз.