DarikFiance.bg потърси мнението на главния изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян по повод спада на акциите на италианската банка UniCredit на капиталовите пазари в понеделник и вторник. УниКредит Булбанк е част от основната европейска финансова група УниКредит Груп.

Акциите на водещата италианска банка UniCredit вчера се сринаха на борсите, което поставя под съмнение финансовата й стабилност, въпреки че италианските власти изразиха увереност в стабилността на банковата система на страната, съобщи снощи БГНЕС.

Bloomberg информира за спад вчера от 12.67% или 38 евроцента до € 2.60 на акция, след като и в понеделник имаше спад в цената на книжата на банката.

„Този спад на цената на UniCredit е в контекста на общ спад на всякакви компании, включително банки, включително UniCredit. Общо взето това няма как да има каквото и да е влияние върху стабилността на Булбанк. Нещата трябва да се видят в развитие, защото показателите на групата са много добри. В момента, в който борсите се успокоят, тенденцията ще се обърне”, каза за DarikFinance.bg Левон Хампарцумян.

По повод последните събития на финансовите пазари, главният изпълнителен директор на Булбанк поясни : „Това са големи пазари, които са много по-дълбоки от българския. Това което е важно, е да се гледа работата професионално, за да няма директно въздействие върху начина, по който работим и за начина, по който предлагаме услугите на клиентите”, категоричен бе Хампарцумян.