Автомагистрала "Тракия" е завършена 99,9 на сто и до 15 юли, както е по договор, последният участък от автомагистралата ще бъде открит за движение. Това е съобщил председателят на Управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, цитиран от пресцентъра на пътната агенция.

Ако комисията издаде Акт 16 и по-рано, няма и ден да отлагаме пускането й, е заявил Лазаров. Председателят на УС на АПИ е посочил, че през юли ще бъдат пуснати за движение и отсечката Шумен-Белокопитово от АМ "Хемус", както и участъкът Долна Диканя-Дупница от АМ "Струма". Лазар Лазаров е присъствал на отварянето на ценовите предложения на участниците в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за "Доставка, монтиране и поддържане чрез предоставяне под наем на химически санитарни възли на площадките за отдих по лот 2, лот 3, лот 4 и лот 5 от AM "Тракия", съобщи пресцентърът на пътната агенция.

Отворени са ценовите предложения на допуснатите участници "Ти енд Джи Мастер Клиин" ЕООД, Хасково - обща цена за изпълнение на договора в размер на 134 864 лв. без ДДС. Наемна цена за 1 месец на 44 санитарни възли - 5619,33 без ДДС; "Ековеце" ЕООД, гр. София - обща цена за изпълнение на договора в размер на 149 999 лв. без ДДС. Наемна цена за 1 месец на 44 санитарни възли - 6249,96 без ДДС.

Обществената поръчка е за разполагането на 44 химически тоалетни върху 22 площадки за отдих в участъка от Стара Загора до Бургас.