Около четири пъти трябва да се увеличи темпът на строителството на автомагистрала "Тракия", за да бъде спазен планираният срок за нейното завършване, който остава 31 май.

Това каза министърът на регионалното развитие край пътния възел "Зимница" Екатерина Захариева, която с изпълнителния директор на агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров инспектира строителството на лот 4 на магистралата. "Това, което видях, не ме радва", каза още строителният министър.

При пълна мобилизация магистралата може да бъде готова до началото на активния летен сезон, смята Захариева. Тя уточни, че в договора с изпълнителя на строежа сдружение "Тракия IV", е предвидено удължаване на срока за завършването на обекта с времето, през което не се е работило поради неблагоприятни климатични условия и непредвидени обстоятелства.

Според Захариева днес ще има среща между изпълнителя, финансиращата банка и собствениците на фирми, от които е наета пътностроителна техника, за да се решат възникналите проблеми между тях. Захариева смята, че не съществува никаква опасност да бъде спряно европейското финансиране на обекта и допълни, че контролът на качеството на изпълнение ще продължи, както и досега. /БГНЕС/