Тройната коалиция е водила тайни преговори с Русия по големите енергийни проекти у нас, това обяви лидерът на СДС Мартин Димитров. Той призова президентът Георги Първанов, бившият премиер Сергей Станишев и бившият енергиен министър Румен Овчаров да кажат какви неофициални ангажименти са поемали. Той поиска от настоящия кабинет акция "Инкасатор" в сектора. Ето защо:

Оставам с впечатление, че не всичко е ясно дори за министър-председателя, че не всички ангажименти са ясни. И ви моля наистина да не подценявате този въпрос, защото в момента България преговаря по следните теми едновременно. Първо, договорът за доставка на природен газ за България. На следващо място – проектът Бургас-Александруполис, проектът Южен поток и проектът Белене.

След като и по изказване на премиера Борисов от миналата седмица в бюджета на Русия са били предвидени милиарди евро за строителство на атомна централа в България, въпреки че такива ангажименти официално няма и никой не е поел, очевидно са водени разговори, за които никой не знае в България. Някой да ви е казвал – Станишев, Овчаров, Първанов, че от руския бюджет се вземат пари за строителството на Белене? Явно тези разговори са били водени тайно. Това е проблемът.