Маскирано лице е извършило грабеж в банков клон, намиращ се на столичния булевард “Александър Пушкин“ в квартал Павлово, научи Дарик.

Маскираният е нахлул в клон на банка ДСК. Опитът е бил неуспешен след навременна реакция на служител на банката, който натиснал паник бутона и по този начин уплашила маскирания, който избягал от мястото качен на колело. Лицето е избягало в неизвестна посока с колело. На мястото на инцидента има полиция, която разследва грабежа. Няма данни за пострадали.

След като в следобедните часове маскираният нахлул в клон на банка ДСК, видът му веднага стреснал касиер на банката, който мигновено натиснал паник бутона и по този начин сигнализирал на полицията. Набегът пропаднал и стреснат маскираният се оттеглил качен на колело, след което се отправил в неизвестна посока. На мястото на случката пристигнали екипи на МВР, който разследват инцидента.

По информация на Дарик това не е първият случай, в който се прави опит да бъде обран въпросният клон на ДСК. За близките няколко месеца най-малко 2 пъти маскирани се опитват да вземат пари от касата на банката. Въпреки нетрадиционният начин на придвижване на извършителя до този момент той не е задържан.