Контролиране на информационните сайтове поиска в предаването "Седмицата" на Дарик Александър Цветков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, в отговор на въпрос дали е уместно вкарването на интернет в избирателен закон, който да контролира информационния поток по време на избори. Според министър Цветков правилата за всички медии трябва да важат и за информационните сайтове, които също са медия. По думите му обаче писането във форумите е право на хората, които участват в дискусията, всеки може свободно да изразява мнението си. Проблемът според него идвал, когато някоя информация не е проверена, а се тиражира. Коментарите трябва да са свободни и да не се цензурират, защото са коректив на всичко, не трябва някой да се плаши от критика, коментира Александър Цветков.

Голяма част от малките населени места в България нямат интернет, което е сериозна диспропорция, заяви министър Цветков. Той обяви проучване на чуждестранна неправителствена организация, според което София е в топ 10 по качество на интернет в света. В малките населени места има малко жители, инвестициите са нерентабилни и частният сектор няма интерес, затова държавата ще стимулира доставчиците на интернет там и ще осигури финансиране за изграждането на инфраструктура за интернет, обеща Александър Цветков. По думите му 1/3 от българите ползват редовно интернет, а в сравнение с другите европейски страни, това ни поставя в дъното на класацията. Той обясни това с изоставането в изграждането на подобна инфраструктура.

Европейската комисия няма да заведе дело за компенсации срещу Гърция заради протестите на гръцките земеделци от началото на годината, които донесоха загуби за милиони на страната ни, обяви министър Цветков и добави, че компенсации може да търсим само по реда на съдебно-правните спорове, но не като държава, а фирми да предявят своите претенции. Те обаче не правели това, защото смятали евентуален процес за безнадежден.