Компанията за експресни парични преводи MoneyGram International и Български пощи влизат в сътрудничество за съвместен бизнес, съобщава MarketWatch. Услугата вече работи и се предлага в 165 пощенски клона в страната, като целта е до 2012 година системата да заработи в общо 1 000 пощенски станции.

Освен в пощенските клонове, MoneyGram International разкрива и 1 700 допълнителни свои локации в страната, което е заявка за желанието й да улови потенциала на пазара. На съвместна пресконференция в София изпълнителният директор на Български пощи Деян Данешки е цитиран да казва, че фактор за положителните прогнози пред съвместния бизнес са емигрантите, които освен в Европа живеят и работят още в САЩ и Канада. Изпращането на парични преводи е честа практика при тях, а това партньорство с MoneyGram ще им даде още една възможност за достъп до услуга, на която могат да разчитат.

Като демонстрация на социалната си отговорност, MoneyGram International е направила и дарение от $ 10 хил. долара за инициативата Българската Коледа, която набира средства за лечение на деца.