Всеки, който има нужда от актуална информация за даден полет или разписание на полети от и за Летище София за даден град, може да получи такава чрез SMS, съобщават от транспортното министерство.

На единен кратък номер 12211 към всички мобилни оператори може да изпрати съобщение по два критерия: с конкретен номер на полет или с име на град от или за който има полети от или за столичния аеропорт.

С конкретен номер на полет - излитащ или кацащ, абонатът получава актуална информация за статуса на полета - терминал на кацане или излитане, евентуално закъснение.

При втория вариант - с име на град, абонатът ще получи разписанието за полетите по тази дестинация за периода от 0.00 до 24.00 часа за деня, в който е изпратено съобщението. Градът може да бъде изписан на български или английски. Ако абонатът добави числото 1 или буква D преди или след името на града, ще получи информация само за излитащи самолети по тази дестинация. Ако се добави число 2 или буква A, ще има информация за кацащите полети от зададения град.

Цената на услугата „Полетна информация чрез SMS" e 1.20 лева с ДДС за изпращане на SMS, а получаването на всички обратни SMS-и с информация от летището е безплатно.